Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW viert 50 jaar BMW M tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

In het rennerskwartier van Circuit Zandvoort creëert BMW Group Nederland voor de komende Historic Grand Prix een unieke expositie waar bezoekers drie dagen lang hun hart kunnen ophalen aan 50 jaar BMW M.

Erfgoed
·
BMW erfgoed
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Rijswijk. In het rennerskwartier van Circuit Zandvoort creëert BMW Group Nederland voor de komende Historic Grand Prix een unieke expositie waar bezoekers drie dagen lang hun hart kunnen ophalen aan 50 jaar BMW M.

BMW M GmbH werd in 1972 opgericht, met de legendarische BMW 3.0 CSL als eerste wapenfeit. De 50-jarige geschiedenis van BMW M telt inmiddels vele iconische modellen. Veel daarvan zullen in Zandvoort te bewonderen zijn, bijvoorbeeld de baanbrekende BMW M1, de BMW M3 Sport Evo die in 1990 de 24 uur van Spa won en de Williams-BMW FW26 Formule 1-auto. Bovendien is er ook sprake van twee heuse primeurs, want de nieuwe BMW M4 CSL en BMW M3 Touring zullen in Zandvoort voor het eerst op Nederlandse bodem te zien zijn.

Ook worden fraaie filmbeelden vertoond uit de racehistorie van BMW M en er is een ruim 25 meter lange “Wall of Fame” met aandacht voor bijzondere Nederlandse mijlpalen in de historie van BMW M, zoals de successen van Toine Hezemans, Jan Lammers en Rob Slotemaker.

Peter Haug, Directeur Marketing van BMW Group Nederland: “De Historic Grand Prix Zandvoort is een prachtig decor voor het vieren van 50 jaar BMW M. Onze gasten en het publiek kunnen in het rennerskwartier genieten van vele kopstukken uit die 50 jaar; van de eerste BMW 3.0 CSL tot de nieuwste M4 CSL. Iedereen kan zo een mooie reis door deze bijzondere tijd maken.”

De band tussen BMW en Zandvoort gaat terug naar juni 1939 toen op een stratencircuit in het kustdorp de eerste autorace van Nederland werd verreden. Een BMW 329 Roadster won die dag de race voor auto’s sportklasse boven 1.5 liter. Vanaf de jaren zestig won BMW talloze toerwagenraces in Zandvoort, inclusief vijf keer de voor het EK meetellende Zandvoort Trophy. Daarna volgden onder andere de beroemde BMW M1 Procar races en succes in de Formule 2- en DTM-races die in Zandvoort zijn verreden. In 1985 reed een Formule 1 Brabham-BMW BT54 in een nooit meer verbroken recordtijd naar de pole position voor wat de laatste Formule 1 Grand Prix van Nederland op het oude circuit zou zijn.

De 2022-editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 15 t/m 17 juli a.s.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen