Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

In 6 dagen je motorrijbewijs, het kan bij BMW Motorrad.

BMW Motorrad biedt mensen die dromen van een BMW motorfiets in samenwerking met Motorprofessional een unieke opleiding aan om in slechts 6 dagen een motorrijbewijs te halen met motorfietsen van BMW Motorrad. Tijdens de rijopleiding worden de nieuwste lesmethodes toegepast, zoals een VR-bril. Ook leren deelnemers om als motorrijder zo veilig mogelijk te rijden.

Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

BMW Motorrad biedt mensen die dromen van een BMW motorfiets in samenwerking met Motorprofessional een unieke opleiding aan om in slechts 6 dagen een motorrijbewijs te halen met motorfietsen van BMW Motorrad. Tijdens de rijopleiding worden de nieuwste lesmethodes toegepast, zoals een VR-bril. Ook leren deelnemers om als motorrijder zo veilig mogelijk te rijden.

“Met deze unieke rijopleiding mikken we op mensen die dromen van een BMW motorfiets, maar nog geen motorrijbewijs hebben”, zegt Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland. “Tijdens de opleiding maken deelnemers kennis met de techniek van een BMW motorfiets en ervaren ze de geavanceerde veiligheidssystemen van onze machines in de praktijk. Tijdens de opleiding is er grote aandacht voor zo veilig mogelijk rijden. Met het kersverse motorrijbewijs op zak kunnen deelnemers bij de BMW Motorrad dealer vol vertrouwen hun favoriete BMW motorfiets gaan ophalen en gaan genieten.”

6 weken een VR-bril thuis.
De opleiding ‘Motorrijbewijs nieuwe stijl’ wordt in Nederland verzorgd door Motorprofessional, partner van BMW Motorrad. De BMW Motorrad dealer kan deelnemers inschrijven voor deze opleiding. Een deelnemer volgt meestal samen met 1 andere klant in korte tijd de praktijklessen en doet ook examen. Voorafgaand aan de opleiding is het noodzakelijk dat deelnemers het theorie-examen al hebben behaald. Na inschrijving voor deze unieke opleiding ontvangt een deelnemer gedurende 6 weken een VR-bril thuis, waarmee hij of zij leert hoe je risicovolle situaties tijdig kunt herkennen en voorkomen. De totale kosten voor het basistraject zijn € 2.995,-*.

Dit is inbegrepen bij het Motorrijbewijs nieuwe stijl:

 • 1 avond theorieles, theorieboek en digitale oefenexamens
 • 30 uur rijles
 • 2 uur examenvoorbereiding en -begeleiding
 • Examen voertuigbeheersing
 • Examen verkeersdeelname
 • Professionele BMW Motorrad helmmuts
 • Motorshawl Motorprofessional
 • Alpine gehoorbescherming
 • 6 weken gebruik VR-bril
 • Masterclass Ongeval vermijdend rijden
 • 3 hotelovernachtingen bij Van der Valk Zwolle, inclusief halfpension
 • Alle lunches, koffie, thee en fris tijdens de training
 • Vraagbaak voor alle aan motorrijden gerelateerde vragen


Meer informatie over de rijopleiding Motorrijbewijs nieuwe stijl is hier te vinden.

* Een motorrijbewijs halen in zes dagen is alleen mogelijk indien de deelnemer kiest voor een traject van 3 x 2 aaneengesloten dagen. Het doen van examens is afhankelijk van de planning van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Meer uren en/of extra herexamens zijn voor rekening van de deelnemer. Minder uren kunnen gebruikt worden voor extra training of worden terugbetaald aan de deelnemer.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen