Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI onthult eerste details van de nieuwe generatie modellen.

MINI presenteert de eerste vier designelementen van de komende generatie volledig elektrische modellen. Het is een voorbode van MINI zijn nieuwe designtaal: Charismatic Simplicity. MINI licht bijvoorbeeld een tipje van de sluier over het nieuwe ronde OLED-display, het moderne stuur, de stoelen en de wielen van de nieuwe generatie. MINI laat zien dat traditionele merkwaarden uitstekend samengaan met geavanceerde technologie.

Design, Concepten en Studies
·
BMW Group Design
·
MINI Design
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Author.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Rijswijk. MINI presenteert de eerste vier designelementen van de komende generatie volledig elektrische modellen. Het is een voorbode van MINI zijn nieuwe designtaal: Charismatic Simplicity. MINI licht bijvoorbeeld een tipje van de sluier over het nieuwe ronde OLED-display,  het moderne stuur, de stoelen en de wielen van de nieuwe generatie. MINI laat zien dat traditionele merkwaarden uitstekend samengaan met geavanceerde technologie.

De nieuwe, minimalistische designtaal van MINI, Charismatic Simplicity, richt zich op de essentie. Elk nieuw model van MINI krijgt zijn eigen, kenmerkende karakter, dat tot uiting komt in onderscheidende designdetails. Tegelijk stralen alle nieuwe modellen van MINI individualisme uit met duidelijke karakteristiek van de MINI familie. De toepassing van duurzame materialen zijn een ander essentieel onderdeel van de nieuwe designtaal van MINI.

“Met onze nieuwe designtaal Charismatic Simplicity heroverwegen we de iconische MINI. Onze puristische, vooruitstrevende benadering combineert de eenvoud van functionele elementen met het sentiment dat typerend MINI is”, zegt Oliver Heilmer, Head of MINI Design. “We zijn ervan overtuigd dat deze bewuste reductie tot enkele, maar expressieve elementen innovaties mogelijk maakt die voorheen ondenkbaar waren.”

Rond OLED-display combineert traditie met de modernste technologie.
In het midden van het minimalistisch vormgegeven dashboard bevindt zich het ronde centrale instrumentendisplay dat iconisch is voor MINI. In de nieuwe generatie modellen van MINI is deze opnieuw geïnterpreteerd in de vorm van een OLED-display. MINI is de eerste autofabrikant ter wereld die een touchscreen aanbiedt met een volledig bruikbaar rond oppervlak. Het OLED-display heeft een diameter van 240 millimeter en combineert de functies van het instrumentenpaneel en de ingebouwde monitor. Het strakke, frameloze design geeft het display een bijzonder hoogwaardige uitstraling. De touch-bediening maakt een geheel nieuwe, minimalistische gebruikersinterface mogelijk, die ook de geïntegreerde infotainment- en klimaatfuncties aanstuurt. Met het ronde centrale display als blikvanger in het puristische dashboard zet MINI het traditionele designerfgoed van de klassieke Mini voort.

Op duurzaamheid geselecteerde materialen voor stuur en stoelen.
Naast het centrale display heeft MINI ook het stuur van de nieuwe generatie modellen geheel opnieuw ontworpen. Het standaard stuur is voorzien van twee spaken. De optionele variant voegt naast een sportieve geometrie ook een opvallende stoffen afwerking toe als derde element. De nieuwe generatie modellen van MINI valt niet alleen op door het gebruik van diverse hoogwaardige en duurzame materialen en kleuren, maar ook met innovatieve textielontwerpen. Kleuraccenten in metallic Vibrant Silver zorgen zowel buiten als binnen voor een glinsterend tintje.

Het stoelenaanbod is eveneens divers. Een frisse combinatie van nieuwe kleuren en patronen met klassieke stijlelementen – zoals het pied-de-poule-motief (houndstooth) – slaan een brug tussen verleden en toekomst. De gelamineerde zijpanelen van de stoelen zien er bijzonder hoogwaardig uit en benadrukken de aandacht voor details bij MINI. Net als de armleuningen die voor het eerst in de stoelen zijn geïntegreerd (alleen bij de nieuwe elektrische MINI Cooper), dragen ze bij aan de huiselijke sfeer van het interieur.

Nieuw design laat wielen groter lijken en verbetert aerodynamica.
De geheel nieuw ontworpen lichtmetalen velgen passen ook bij de nieuwe designtaal van MINI. Bij het ontwerp van de velgen ligt de focus niet op de spakenstructuur, maar op een grafische vormgeving met krachtige kleurcontrasten. Daardoor ogen de wielen groter, een illusie die wordt versterkt door de naar buiten ‘wijzende’ spaken. Het minimalistische, tweedimensionale wieldesign draagt bij aan de aerodynamica en daarmee ook aan de grotere actieradius.

Met deze innovatieve designelementen geeft MINI vier hints naar de grensverleggende aspecten van het Charismatic Simplicity-principe. In deze nieuwe designtaal gaan kwaliteit, duurzaamheid en puristische vernieuwing in perfecte harmonie samen met het historische DNA van het merk.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen