Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Hij komt: de BMW M 1000 XR!

High performance voor lange afstanden.

M-serie
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Rijswijk. De nieuwe BMW M 1000 XR - kortweg M XR - combineert sportiviteit met uitstekende prestaties op lange ritten. Het is de ideale metgezel voor de rijder die hoge eisen stelt aan zijn machine ongeacht waar hij rijdt: op dijkwegen, tijdens lange trips of op het circuit.

De letter M is wereldwijd synoniem aan het succes in de motorsport en brengt die prestaties naar de weg. De high-performance modellen van BMW zijn gericht op de veeleisende klant die de lat hoog legt als het gaat om prestaties, exclusiviteit en personalisatie. Sinds de introductie van de letter M bij BMW Motorrad in 2019 zijn de modellen niet alleen verkrijgbaar met speciale M accessoires en M Performance Parts, ook hebben klanten keuze uit twee onafhankelijke M modellen: de M RR en M R. BMW Motorrad voegt daar in de nabije toekomst een derde model aan toe: de M 1000 XR.

De BMW M 1000 XR combineert de beste eigenschappen van de S 1000 XR, S 1000 RR en de M 1000 RR. In het jubileumjaar van ‘100 jaar BMW Motorrad’ - en de bijna 100-jarige traditie in de motorsport – biedt het prototype van de M 1000 XR een voorproefje van een motorfiets die zich op dijkwegen, tijdens langere motorreizen en op circuits thuis voelt. De machine doet dat met prestaties die ongekend zijn in zijn segment.

4-cilinder-in-lijnmotor met BMW ShiftCam technologie levert samen met het lage gewicht de hoogste prestaties in dit segment.
BMW Motorrad past in de M 1000 XR de 4-cilinder afkomstig van de BMW S 1000 RR met BMW ShiftCam technologie toe. De nieuwe M XR brengt zodoende prestaties van een supersport naar het eigen segment dankzij een vermogen van meer dan 147 kW (200 pk), een topsnelheid van +/- 280 km/u, een gewicht van slechts 223 kg inclusief alle vloeistoffen, verbeterde chassistechnologie en aerodynamica en tenslotte speciale elektronica die ontworpen is om de beste prestaties te bereiken ongeacht de situatie. Het optionele M Competition Pakket brengt het totale gewicht verder omlaag en tilt de rijdynamiek naar een nog hoger niveau.

M winglets: betere aerodynamica en eerder op het gas.
Behalve de aandrijflijn en de ophanging is aerodynamica minstens zo belangrijk. De nieuwe M XR is uitgerust met winglets, die als doel hebben om op iedere snelheid superieure rijstabiliteit te bieden. Ze bewaken het best mogelijke contact tussen de wielen en het wegdek - vooral bij het accelereren en bij hoge snelheden. Dankzij de downforce die de winglets genereren blijft het voorwiel aan de grond gedrukt en wordt de neiging van wheelies tijdens het accelereren beperkt. Het tractiecontrolesysteem hoeft daardoor minder snel in te grijpen en er kan meer aandrijfkracht worden omgezet in acceleratie. Het resultaat zijn snellere rondetijden voor de rijder. Daarbij zorgt de algehele zitpositie voor een betere controle over de motorfiets, ook tijdens circuitgebruik.

M remsysteem met radiale rempomp voor optimale remprestaties op het circuit en in de performance mode.
Net als de M RR en de M R beschikt de nieuwe M XR ook over het M remsysteem. Hierin is de ervaring verwerkt die is opgedaan met de fabrieksracers van BMW Motorrad in het World Superbike Championship. De M remklauwen vallen op door een blauwe coating en het fameuze M logo.

BMW Motorrad publiceert meer informatie over de nieuwe BMW M 1000 XR in de tweede helft van 2023. Extra persmateriaal over BMW motorfietsen en BMW Motorrad is te vinden in de BMW Group PressClub op www.press.bmwgroup.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen