Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Minimalistische all-rounder: de nieuwe (elektrische) MINI Countryman.

Hoger, langer en toch heel MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman – beschikbaar zowel volledig elektrisch aangedreven als met benzinemotoren – een stuk groter dan zijn voorganger. Bredere wielkuipen, karakteristiek charisma en een modern minimalistisch design met strakke oppervlakken geven de auto nog meer uitstraling.

MINI
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Lara Eijlander
BMW Group

Tel: +31-70-4133-222

send an e-mail

München. Hoger, langer en toch heel MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman – beschikbaar zowel volledig elektrisch aangedreven als met benzinemotoren – een stuk groter dan zijn voorganger. Bredere wielkuipen, karakteristiek charisma en een modern minimalistisch design met strakke oppervlakken geven de auto nog meer uitstraling. Vanbinnen biedt de robuuste en avontuurlijke MINI extra ruimte, comfort en veiligheid. Met de nieuwe MINI Experience Modes en verder uitgebreide assistentiesystemen, waaronder de spraakgestuurde MINI Intelligent Personal Assistant, wordt elke trip in de nieuwe MINI Countryman nog leuker en comfortabeler. De optionele vierwielaandrijving van deze avonturier zorgt voor extra comfort en veiligheid zelfs buiten de gebaande paden. De volledig elektrische aandrijflijn met twee vermogensniveaus draagt hieraan bij waardoor het kenmerkende Go-Kart gevoel verder wordt vergroot. Als de eerst geproduceerde MINI in Duitsland is dit model ook op gebied van productie baanbrekend.

De MINI Countryman is een stijlvolle en ruime allrounder voor dagelijks gebruik. Dankzij de verlengde wielbasis is het comfort vergroot. Van de volledig elektrische MINI Countryman zijn twee varianten verkrijgbaar: de MINI Countryman E en de MINI Countryman SE ALL4 met vierwielaandrijving.

“Met de volledig elektrische MINI Countryman, het grootste model in de nieuwe MINI familie, maakt ons merk de stap naar een tijdperk van emissievrije mobiliteit. Deze eerste in Duitsland geproduceerde MINI is ook in de productie maximaal milieuvriendelijk. Dankzij zijn veelzijdigheid en de krachtige elektrische aandrijflijn is hij perfect voor in de stad, maar ook daarbuiten”, zegt Stefanie Wurst, Head of MINI.

De nieuwe MINI designtaal: Charismatic Simplicity.
De nieuwe generatie MINI modellen is modern, digitaal en overduidelijk MINI. Stedelijke Go-kart feeling, innovatieve gebruiksvriendelijkheid en een verantwoorde houding staan voorop.

“De nieuwe MINI Countryman is de MINI voor het hele gezin. In deze nieuwste generatie is hij niet alleen hoger, langer en ruimer vanbinnen, maar heeft hij ook meer karakter, meer uitstraling en een verbeterde beleving. De voorzijde maakt meer indruk door een meer rechte en verticale oriëntatie in de designtaal. Zijn robuuste en stabiele karakter tekent zich af in de direct herkenbare en meer onderscheidende grille”, aldus Oliver Heilmer, Head of MINI Design.

Exterieurdesign: expressief minimalisme met karakter.
Een recht en minimalistisch silhouet maakt de nieuwe MINI Countryman een avontuurlijke, veelzijdige en betrouwbare compacte cross-over. En toch heeft het sportieve off-roadmodel met zijn korte overhang, korte motorkap, tot 2.692 mm verlengde wielbasis en grote wielen de onmiskenbare MINI uitstraling. Door de reductie van het design krijgen de visuele driedeling, de ruiten rondom en een contrasterend dak die MINI typeren een nog sterkere impact.

De nieuwe MINI Countryman is vergroot naar 4.433 mm lengte, 1.843 mm breedte en 1.656 mm hoogte. Ook is de aerodynamica verbeterd voor een lager energieverbruik. Dit resulteert in een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26 voor de volledig elektrische MINI Countryman – voorheen was dit 0,31.

Het design bestaat uit strakke oppervlakken en met de gebogen motorkap en verhoogde carrosserie ademt de veelzijdige nieuwe MINI Countryman robuustheid en minimalisme. De focus ligt meer op de carrosseriekleur, wat resulteert in een elegant uiterlijk.

Het moderne exterieurdesign wordt ondersteund door heldere oppervlakken, een licht gebogen dag met een naadloze overgang naar de nieuw ontworpen C-stijl in een specifieke vorm en de karakteristieke zwarte band rond de omtrek. De belettering en designs van de typeaanduiding zijn uitgevoerd in een minimalistisch reliëf en hebben dezelfde kleur als het gekozen dak. Het aanbod van dakkleuren is bovendien uitgebreid met Vibrant Silver. Wielen van 20 inch in diverse uitvoeringen benadrukken het robuuste karakter nog meer.

De vlakke, verticale clusters van LED achterlichten in het grote oppervlak aan de achterkant verwijzen naar de klassieke Mini achterlichten en benadrukken de brede stand van de nieuwe MINI Countryman. Net als de koplampen kunnen ook de achterlichten in diverse modi worden geschakeld. De schouderpartij heeft een krachtige uitstraling. Onder de modelaanduiding loopt de achterzijde bij de achterbumper taps toe, waardoor een visuele samenhang tussen solide en licht ontstaat.

MINI LED koplampen met Signature Modes: stralende individuele verlichtingsmodi.
De nieuwe achthoekige grille geeft de nieuwe MINI Countryman een expressieve verschijning. Een kleine radar voor de assistentiesystemen is hierin geïntegreerd. Bepaalde ontwerpdetails aan de voorkant van de auto variëren afhankelijk van de gekozen MINI Trim.

De koplampen zijn niet meer omlijst met chromen elementen, waardoor de voorkant een gerichte uitstraling heeft. De dagrijverlichting in de LED koplampen biedt een uniek lichteffect. Optioneel kunnen deze elementen voor en achter worden aangepast om drie verschillende lay-outs te creëren.


Bij het in- en uitstappen verschijnt een speciale ‘welcome’ en ‘goodbye’ lichtanimatie. Deze interactie met het voertuig verhoogt de verwachting van de MINI, zelfs voordat je vertrekt.

Vier verschillende MINI Trims.
De nieuwe MINI Countryman is verkrijgbaar in vier MINI Trims. De Essential Trim is helder en maximaal minimalistisch. Bepaalde elementen, zoals het logo, zijn uitgevoerd in de nieuwe kleur Vibrant Silver en er zijn nieuwe moderne carrosseriekleuren zoals Indigo Sunset Blue.

De Classic Trim omvat vooral interieuropties, terwijl de Favoured Trim juist een expressief exterieur biedt, met onder andere het dak in de nieuwe accentkleur Vibrant Silver, passend bij de contrasterende grille.

Ondertussen legt de John Cooper Works (JCW) Trim de nadruk op het sportieve aspect van de nieuwe MINI Countryman, met een opvallende design aan de voor- en achterzijde. De omlijsting van de grille en het logo zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en de Bonnet Stripes in rood en zwart. Het dak en de C-stijl maken een contrast in sportief Chili Red en een optioneel JCW-logo benadrukt de rijdynamiek nog meer.

Interieur: riant, digitaal, fascinerend en warm.
De nieuwe MINI Countryman heeft geen extra scherm of instrumentenpaneel achter het stuur. Alle functies zijn te zien op het unieke centrale ronde OLED display of optioneel via een Head-Up display. Door dat minimalisme is er ruimer zicht naar voren. Net als bij de nieuwe MINI Cooper is voor het eerst textiel gebruikt voor de dashboardbekledingen. Het hele interieur is verdeeld in een boven- en een ondergedeelte. Verticale designelementen zijn de ventilatieopeningen en deurgrepen wat het karakter van de auto benadrukt.

De nieuwe MINI Countryman biedt bijna drie centimeter meer schouder- en elleboogruimte voorin, en 2,5 cm meer achterin. Tussen de voorstoelen verhoogt de brede, verstelbare centrale armsteun het zitcomfort. Het optionele panoramische dak kan half worden geopend en brengt licht in het interieur. Sportstoelen zijn verkrijgbaar in normale en een JCW-versie en optioneel met elektrische verstelling met memory functie. met de elektrisch verstelbare stoelen is ook een massagefunctie beschikbaar.

De drie stoelen achterin kunnen 13 centimeter worden verschoven en de rugleuningen kunnen tot een hoek van 12 graden worden versteld. Bij neergeklapte stoelen wordt de bagageruimte van 450 liter vergroot naar maximaal 1.530 liter, afhankelijk van de gekozen motorisering. Laadaccessoires voor de volledig elektrische MINI Countryman zitten opgeborgen in de bodem van de bagageruimte. Een elektrisch inklapbare trekhaak met trekvermogen tot 1.200 kg is optioneel verkrijgbaar.

MINI Interaction Unit: OLED-display voor een grote digitale sprong voorwaarts.
Met zijn hoge resolutie en unieke nieuwe ronde vorm is het OLED display hét beeldbepalende element van het interieur. Met deze MINI Interaction Unit worden vele entertainment- en comfortfuncties bediend. Het ronde display, met een glazen omlijsting en een diameter van 24 centimeter, zit dichter bij de voorstoelen, zodat het makkelijker aan te raken is.

MINI Experience Modes voor een meeslepende rijbeleving.
Met de optionele MINI Experience Modes projecteert een projector achter het ronde OLED-display verschillende patronen en kleuren en past ook de ambiance verlichting zich aan afhankelijk van de gekozen modus. In combinatie met de nieuwe MINI Driving Sounds en speciale weergaven op het ronde OLED-display beleven de inzittenden de nieuwe MINI Countryman op een geheel nieuwe manier.

In de Personal modus kan bijvoorbeeld een persoonlijke achtergrondafbeelding worden ingesteld via de MINI App. De kleur van de verlichting en projecties wordt daar dan automatisch op aangepast. De MINI Experience Modes geven een levendig beeld met subtiel bewegende lichtweergaven en speciale dynamische achtergronden die de bestuurder niet afleiden. In elke modus staat één ‘Mode App’ centraal op het scherm. In de Go-Kart modus ligt de focus op race-kleuren antraciet en rood en rijdynamische weergaven geïnspireerd op John Cooper Works. In de Vivid modus zijn de kleuren gebaseerd op het album van de muziek die op dat moment speelt. Verder zijn er de modi Core, Green, Timeless en Balance beschikbaar op basis van stemming en persoonlijke behoeften. De Trail modus richt zich op de avontuurlijke kant van de bestuurder en is uniek voor de MINI Countryman.

Nieuwe schakelaars: MINI ten voeten uit.
De vijf tuimelschakelaars met een nieuw design maken de belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingen, start/stop, Experience Modes, volume) direct toegankelijk. Hierdoor is de transmissiehendel verdwenen, zodat er meer opbergruimte ontstaat. Dit omvat onder meer grotere bekerhouders en ruimte voor een smartphone inclusief digitale oplaadmogelijkheid. Vanaf de Favoured Trim is ook een bijpassende geweven afdekking standaard.

Vier nieuwe MINI Trims voor een individuele look.
Ook de materialen en kleuren zijn minimalistisch, duurzaam en van hoge kwaliteit. De vier MINI Trims van de nieuwe MINI Countryman hebben allemaal een eigen modern interieurdesign.

De Essential Trim omvat zwarte sportstoelen met meerkleurig textiel dat terugkomt op het dashboard.  Bepaalde functionele onderdelen aan de binnen-en buitenkant worden benadrukt met de nieuwe accentkleur Vibrant Silver.

Vanaf de Classic Trim is een driespaaks stuur met stof op de plek van de zes-uursspaak standaard. MINI gebruikt hier voor het eerst modern 2D-geweven gerecycled polyester in het interieur voor de two-tone dashboard- en deurbekleding. Het zwartblauwe textiel contrasteert met het hoogwaardige synthetische leren bekleding (Vescin), dat verkrijgbaar is in geperforeerd grijs en zwart met blauwe zijkanten.

De Favoured Trim is de meest expressieve variant. De elegante afwerking in Dark Petrol op het dashboard loopt door naar de deurpanelen in zacht geweven bruine stof. Extravagante sportstoelen met accentstiksels en geborduurd MINI logo zijn in drie kleuren verkrijgbaar. Het geperforeerde donkere of lichte synthetische Vescin leer geeft een extra hoogwaardige look. De sportieve JCW Trim heeft comfortabele sportstoelen met extra lendensteun, meerkleurig textiel en zwart synthetisch leer met rood stiksel, passend bij het dashboard en deurpanelen.

“Hey MINI!”: de eerste MINI Intelligent Personal Assistant.
Na activatie door “Hey MINI” te zeggen of de knop op het stuur in te drukken kunnen diverse functies via spraak worden bediend. Grafisch wordt dit ook op het OLED-display weergegeven, met keuze uit een animatie van een MINI, of optioneel ook ‘Spike’. De spraakherkenning is sterk verbeterd en nu nog realistischer. De MINI Intelligent Personal Assistant leert constant bij en kan dagelijkse taken op herhaalde routes uitvoeren. Op basis van GPS-gegevens kan de auto bijvoorbeeld leren om automatisch het raam te openen bij het betreden van een parkeergarage. Hierdoor wordt de dagelijkse routine gemakkelijker en persoonlijker. De werking en functies van de MINI Intelligent Personal Assistant zijn afhankelijk van de gekozen landinstellingen.

Geavanceerde assistentiesystemen: relaxed rijden door meer veiligheid.
Behalve de automatische Active Cruise Control, helpt ook de Steering en Lane Assistant, onderdeel van Driving Assistant Plus, om binnen de rijstrook te blijven. Dit leidt tot meer comfort en veiligheid.

Het optionele uitgebreidere Driving Assistant Professional omvat bij deze generatie van de MINI Countryman voor het eerst assistentiesystemen van Level 2 voor gedeeltelijk autonoom rijden. Met de sensoren detecteert de MINI of er ruimte is om van rijstrook te wisselen. Bij snelheden tot 60 km/u kan de bestuurder nu zelfs ook de handen van het stuur halen, mits die wel blijft opletten op de situatie. In de Assisted View op het ronde OLED display worden al deze functies gevisualiseerd.

De nieuwe Trailer Assistant helpt bij het achteruitrijden en manoeuvreren in een parkeervak met een aanhanger. Dankzij 12 sensoren en vier Surround View camera’s kan de nieuwe MINI Countryman ook lege parkeerplekken beter herkennen en zelfstandig parkeren. Met de optionele Parking Assistant Professional kan de MINI op afstand via de smartphone uitparkeren met de nieuwe Remote Parking functie.

Het nieuwe MINI Operating System 9: moderne connectiviteit voor digitaal gemak.
De nieuwe ontwerptaal ‘Charismatic Simplicity’ komt ook tot uiting in de gebruikersinterface. Nieuwe moderne designs en animaties op het ronde OLED-scherm verbeteren de intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto. De MINI Operating System 9 bediening is een door BMW Group ontwikkeld besturingssysteem op basis van Android Open Source Project (AOSP).

De bediening verloopt net als bij een smartphone, met moderne, gereduceerde weergaven. Bovenin staan onder meer de snelheid en de accustatus. Wordt de snelheidsmeter aangeraakt, dan verschijnt die groot op het scherm. In het midden van het scherm bevindt zich het startmenu, waar gepersonaliseerde inhoud kan worden geselecteerd en gestart door naar de zijkant te vegen. Onder in het ronde OLED display staan altijd de navigatie-, media-, telefoon- en klimaatknoppen en een home-knop.

Door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen wordt de zogenoemde ‘tool belt’ zichtbaar. Hier zijn favoriete functies op te slaan, zoals bestemmingen en radiozenders. De tool belt is ook toegankelijk via de sterknop op het multifunctionele stuur. Het optionele Head-Up Display toont de belangrijkste informatie in het zichtveld van de bestuurder.

De temperatuur voor de bestuurder en de passagier wordt permanent weergegeven, aan de respectievelijk linker- en rechterrand van het scherm. De instellingen van de twee-zone automatische airconditioning zijn geïntegreerd in de MINI Interaction Unit en kunnen altijd worden gewijzigd, zowel door aanraking als met gesproken commando’s.

Samen met de nieuwe cloud based MINI navigatie voor bijzonder nauwkeurige routeberekening, snelle connectiviteit en optionele 5G-mogelijkheden, maakt de nieuwe MINI Countryman een grote sprong in de digitale wereld.

Via MINI Connected Upgrades kunnen functies digitaal worden bijbesteld. Met het optionele MINI Connected Package biedt de MINI Connected Store toegang tot praktische en entertainment-apps. De nieuwe AirConsole app is bijvoorbeeld een unieke vorm van in-car gaming op het ronde OLED-display voor alle passagiers, met de smartphone als controllers.

Elektrische Go-Kart feeling op basis van progressieve aandrijftechnologie.
Emissievrij rijden gaat perfect met de nieuwe volledig elektrische MINI Countryman. De vernieuwde aandrijflijn en de vergrote actieradius maken met krachtige elektromotoren ook langere trips mogelijk. De volledig elektrische MINI Countryman is er in twee vermogensvarianten: als MINI Countryman E en als MINI Countryman SE ALL4 met vierwielaandrijving. De MINI Countryman E heeft een vermogen van 150 kW (204 pk), een koppel van 250 Nm, en een actieradius van 462 km (WLTP). Hij accelereert van stilstand tot 100 km/u in 8,6 seconden en heeft een topsnelheid van 170 km/u.
De MINI Countryman SE ALL4 heeft een hoger vermogen van 230 kW (313 pk), een gecombineerd koppel van 494 Nm en een actieradius van 433 km (WLTP). De acceleratie van 0 tot 100 km/u gebeurt in 5,6 seconden en hij bereikt een topsnelheid van 180 km/u.*

De nieuwe MINI Countryman is er ook met innovatieve, efficiënte benzinemotoren. De MINI Countryman C heeft voorwielaandrijving en de MINI Countryman S ALL4 vierwielaandrijving, net als de MINI Countryman JCW, die ook extra vermogen levert.

Uitstekende rijdynamiek voor comfortabele en sportieve mobiliteit.
Dankzij de vergrote spoorbreedte en langere wielbasis is de rijdynamiek uitstekend, voor de sportieve MINI Go-Kart feeling. Het model is standaard uitgerust met een hoogwaardig, nauwkeurig afgesteld dempingssysteem in combinatie met sterk voorbelaste stabilisatoren. Die laatste maken de besturing extra precies en direct en zorgen voor een goede rolstabilisatie. Het samenspel van alle onderstelcomponenten resulteert in een subliem comfortabel en sportief rijgedrag.

Het geïntegreerde remsysteem geeft een extra veilig en gecontroleerd remgevoel en verbetert de dynamiek en precisie met goede stabilisatie door een kortere remweg. De bestuurder kan kiezen uit een gebalanceerde, comfortabele of sportieve onderstelafstemming. Het adaptieve 15 millimeter verlaagde onderstel met zelfregulerende schokdempers is als optie leverbaar. Aanpassing van vering en schokdemping aan de wegcondities verloopt puur mechanisch voor maximalisering van de voertuigcontrole.

De 19 inch en 20 inch wielen kunnen worden voorzien van sportbanden. Aerodynamisch geoptimaliseerde 17 inch wielen verbeteren de actieradius van de volledig elektrische MINI Countryman. Wielen zijn verkrijgbaar van 18 tot 20 inch. Doordat de diameter van de banden 30 mm groter is geworden (710 mm totaal), staat de nieuwe MINI Countryman nog steviger op de weg, met meer comfort en dynamiek. De banden van de 19 en 20 inch wielen zijn 20 mm breder (245 mm).

Nieuwe MINI Experience Modes voor een gepersonaliseerde rijbeleving.
De nieuwe MINI Experience Modes passen niet alleen het design, maar ook het rijgedrag – van de nieuwe MINI Countryman – aan de wensen van de bestuurder aan. De Go-Kart modus past het onderstel aan voor meer wendbaarheid en dus een sportievere rijbeleving. De respons bij acceleratie is geoptimaliseerd voor sportief rijgedrag en een speciaal motorsound. Het rijden wordt nog leuker door het aangepast, directere stuurgedrag.

Een ander aspect van het typische Go-Kart gevoel van MINI wordt benadrukt door de Green-modus. Dit optimaliseert zowel de efficiëntie van de aandrijving en de gasrespons voor energiebesparend rijden, waarbij ook de elektromotor wordt afgestemd op het maximale bereik op basis van verschillende parameters.

Eén van de factoren die hieraan bijdragen is een verbeterd recuperatiemanagement in de nieuwe elektrische MINI Countryman: hierdoor wordt overtollige energie naar de accu gestuurd tijdens het remmen of uitrollen, waardoor de actieradius van de auto wordt vergroot.

Nieuw ontwikkelde MINI Driving Sounds versterken de beleving in de verschillende modi ook akoestisch. Het optionele Harman Kardon Surround Sound System biedt bovendien keuze uit een intense of ontspannende sfeer. Het geluidsaanbod, waaronder ongeveer 30 nieuw ontwikkelde geluiden, bestaat uit een unieke MINI sound, jingles voor de Experience Modes en waarschuwingsgeluiden. Deze ‘earcons’ geven net als visuele iconen duidelijk te herkennen signalen door. De geluiden klinken onder meer bij gebruik van de richtingaanwijzers, niet vastgemaakte veiligheidsgordels en de standaard Park Distance Control (PDC).

Eenvoudiger en efficiënter opladen.
De accu van de nieuwe elektrische MINI Countryman kan met wisselstroom worden opgeladen met een laadvermogen tot 22 kW. Snelladen met gelijkstroom gaat voor beide volledig elektrische modellen met tot 130 kW. Dat houdt in dat de accu in minder dan 30 minuten van 10 naar 80% kan worden opgeladen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zorgt de actieve MINI Navigatie dat de bedrijfstemperatuur van de hoogvoltage-accu op temperatuur is voordat de bestuurder bij het ingestelde snellaadstation aankomt. Zo laadt de nieuwe elektrische MINI Countryman zo efficiënt mogelijk op, zeker als het buiten koud is.

Nieuwe instellingsmogelijkheden maken het laadproces eenvoudiger en duidelijker. Zo kan de starttijd van het laden of het optimale laadmoment apart worden ingesteld. Ook de beoogde laadstatus is vooraf te bepalen. Of het moment van vertrek kan worden ingesteld, dan zorgt de nieuwe elektrische MINI Countryman dat hij op tijd is opgeladen en het interieur op temperatuur is.

Via de MINI App is het laadproces overal inzichtelijk. De informatie omvat de laadstatus, een geoptimaliseerde routeplanner langs laadstations en de laadgeschiedenis inclusief alle kosten en besparingen.

Oog voor het milieu: toekomstbestendig elektrisch rijden.
Al bij de productie is er bij de nieuwe MINI Countryman aandacht voor het milieu. Alle chromen sierelementen binnen en buiten zijn verdwenen en de lichtmetalen wielen zijn met tot 70% hergebruikt aluminium gemaakt. Mede vanwege het gebruik van groene stroom voor de productie is de CO2-uitstoot verlaagd ten opzichte van traditionele fabricage. Ook zijn er geen zeldzame aardmetalen verwerkt in de elektromotoren. De oppervlakken, deurpanelen, vloerbedekking en -matten zijn gemaakt van gerecycled polyester. Dit hoogwaardige, kleurrijke en comfortabele alternatief voor traditionele materialen perkt de CO2-emissie in de waardeketen nog verder in en zorgt voor een lager waterverbruik dan bij de verwerking van katoen.

* Voorlopige technische gegevens. Het brandstofverbruik, de CO2­-emissie en het stroomverbruik werden berekend met behulp van methoden die vereist zijn in het kader van Verordening (EC) 2007/715. Deze informatie is gebaseerd op een auto met basisuitrusting voor de Duitse markt: er kunnen verschillen optreden als gevolg van andere wielen, banden en optionele uitrusting.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Countryman SE ALL4 (electricity consumption combined: 18,5 – 17,0 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km).

*All specified technical data are preliminary.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen