Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuwe foto's beschikbaar van MINI Fabriek Oxford.

MINI Fabriek Oxford zal vanaf 2030 omvormen tot een volledig elektrische productielocatie. De productie van twee nieuwe geëlektrificeerde modellen - MINI Cooper 3-Deurs en MINI Aceman - start in 2026 in het Verenigd Koninkrijk.

MINI
·
MINI E
·
MINI 3 door
 

Press Contact.

Lara Eijlander
BMW Group

Tel: +31-70-4133-222

send an e-mail

MINI Fabriek Oxford zal vanaf 2030 omvormen tot een volledig elektrische productielocatie. De productie van twee nieuwe geëlektrificeerde modellen - MINI Cooper 3-Deurs en MINI Aceman - start in 2026 in het Verenigd Koninkrijk.

Oxford. BMW Group heeft vandaag een nieuwe investering aangekondigd van meer dan 600 miljoen pond in de MINI-fabrieken in Oxford en Swindon. 'Met deze nieuwe investering zullen we de fabriek in Oxford ontwikkelen voor de productie van de nieuwe generatie elektrische MINI's en zetten de koers voor de productie van puur elektrische auto’s in de toekomst’, zegt Milan Nedeljković, lid van de raad van bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor de productie.

De fabriek in Oxford maakt zich op om vanaf 2026 twee nieuwe volledig elektrische MINI-modellen te bouwen, de MINI Cooper 3-Deurs en de compacte crossover MINI Aceman. Tegen 2030 zal het productievolume uitsluitend elektrisch zijn. Vanaf 2000 heeft BMW Group meer dan 3 miljard pond uitgegeven aan zijn fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford. Deze ontwikkeling werd ondersteund door de Britse regering en zal bijdragen aan het veiligstellen van banen in de fabriek in Oxford en in de carrosseriepersfabriek in Swindon.

Minister van Zaken en Handel Kemi Badenoch zegt: ‘Dit besluit is een grote blijk van vertrouwen in de Britse economie en het werk van de regering om de blijvende kracht van onze wereldwijd toonaangevende automobielsector te verzekeren. We zijn er trots op dat we de investeringen van BMW Group kunnen ondersteunen, die zullen zorgen voor hoogwaardige banen, onze toeleveringsketens zullen versterken en de Britse economische groei zullen stimuleren’.

Oxford blijft de thuisbasis van MINI.
De fabriek in Oxford vierde dit jaar haar 110-jairge bestaan en produceert sinds 2019 met succes de huidige MINI Electric, waar deze volledig is geïntegreerd in de productielijn met de conventionele (ICE) modellen.

Stefanie Wurst, Head of MINI, zegt: ‘MINI is altijd op de hoogte geweest van zijn geschiedenis, Oxford is en blijft het hart van het merk. Ik ben opgewekt dat de twee nieuwe, volledig elektrische MINI-modellen ook in Oxford worden geproduceerd, waarmee we onze weg naar een volledig elektrische toekomst bevestigen. De aanhoudend grote vraag naar onze lokaal emissievrije voertuigen toont aan dat de wereldwijde MINI-gemeenschap openstaat voor elektromobiliteit, die we, mede dankzij Oxford, optimaal kunnen bedienen’.

MINI versnelt naar volledige elektrificatie met een nieuwe modellengamma en een verbeterd productienetwerk.
De MINI Fabriek Oxford produceert momenteel de MINI 3-Deurs, de MINI 5-Deurs, evenals de MINI Clubman en de MINI Electric. Vanaf 2024 zal de fabriek beginnen met de productie van de volgende generatie MINI 3-Deurs en MINI 5-Deurs met verbrandingsmotoren, evenals de nieuwe MINI Cabrio. In 2026 komen hier de nieuwe volledig elektrische voertuigen bij – de MINI Cooper 3-Deurs en de MINI Aceman.

De fabriek zal op middellange termijn een productiecapaciteit bereiken van ongeveer 200.000 auto’s per jaar, waarbij in eerste instantie ICE- en batterij-elektrische voertuigen op dezelfde productielijn worden gebouwd. Vanaf 2030 zal de fabriek in Oxford exclusief volledig elektrische MINI-modellen produceren.

Over een paar weken begint de productie van de nieuwe MINI Countryman in de fabriek van BMW Group in Leipzig. Dit grotere crossover-model in de MINI-reeks zal worden aangeboden met zowel puur elektrische aandrijflijnen als verbrandingsmotoren.

De productie van de volledig elektrische MINI Cooper 3-Deurs en MINI Aceman van de volgende generatie start in China. De nieuwe fabriek in Zhangjiagang, in de provincie Jiangsu, is gebaseerd op een joint venture samen met Great Wall Motor. De export start begin 2024.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper SE (electricity consumption combined: 15.03 - 14.09 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen