Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Prototype BMW 8 Serie Cabrio rijdt door Death Valley.

BMW continueert modellenoffensief in luxesegment - vierzits cabriolet van de BMW 8 Serie ondergaat klimaattest in de Verenigde Staten.

G14
·
8 Series
·
Cabriolet
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,79 KB)
  
Photos(11x, ~51,01 MB)

BMW zet zijn modellenoffensief in het luxesegment voort met de ontwikkeling van een volgende modelvariant van de nieuwe BMW 8 Serie: de BMW 8 Serie Cabrio. BMW is begonnen met de belangrijkste fase in de ontwikkeling van de nieuwe BMW 8 Serie Cabrio met intensieve systeemtests en testritten tussen Las Vegas en Death Valley in de Verenigde Staten. De resultaten van deze zogeheten Hot Climate Testing-werkzaamheden aan de westkant van de Verenigde Staten bieden belangrijke inzichten in het functioneren van de veiligheidssystemen, maar ook van mechanische en elektronische componenten onder extreme weersomstandigheden. Temperaturen van meer dan 50 graden Celsius, extreme stofformaties aan de rand van de woestijn, stop-en-go-verkeer op de beroemde Las Vegas Strip, grindpaden rondom Mount Whitney en lange-afstandsreizen tussen de Pacifische Kust en de Rocky Mountains karakteriseren het uitdagende testprogramma van de nieuwe BMW 8 Serie Cabrio.

Typisch cabrioweer bestaat beslist niet in Death Valley. Hoewel, de extreme hitte en droogte van het nationale park in de Mojavewoestijn creëren wel ideale omstandigheden voor een uitgebreide ‘zuurtest’. Nadat een prototype van de BMW 8 Serie Cabrio urenlang in de felle zon heeft gestaan, gaan engineers van BMW aan het werk. Ze controleren de elektronica aan boord, het hifi-systeem, sensoren en camera's van de rijassistentiesystemen, displays van het nieuwe BMW Operating System 7.0, connecitiviteitsfuncties, stoelverstelling én de automatische klimaatcontrole. De rit naar de Hooverdam met gecamoufleerde prototypes vormt een extra uitdaging voor de elektronica. De uitzonderlijk sterke elektromagnetische golven afkomstig van de daar geïnstalleerde waterkrachtcentraleturbines zijn de ultieme graadmeter voor de ongevoeligheid van de elektronische systemen voor externe storingsbronnen.

Verder worden op eindeloze routes over het steppenlandschap en door de legendarische Death Valley de stofdichtheid van de meerlaagse soft-top en het dakmechanisme zwaar op de proef gesteld. Het zware en intensieve testwerk vormt uiteindelijk de basis voor een nieuwe vorm van cabriorijden in het luxesegment. De nieuwe BMW 8 Serie Cabrio combineert elegantie, exclusiviteit en individualiteit met een geavanceerde uitrusting op het gebied van connectiviteit, rijassistentie en bedieningsmogelijkheden. Het fascinerende karakter van de auto wordt verder versterkt door de hoogwaardige technologie van de aandrijflijn en de wielophanging waarmee de BMW 8 Serie Cabrio het sportieve rijplezier in het luxesegment opnieuw definieert.

BMW voert naast de Hot Climate Testing nog veel meer tests uit om de nieuwe BMW 8 Serie Cabrio klaar te stomen voor serieproductie. Zo vinden er bij het Winter Testing Center in het Zweedse Arjeplog, op het testterrein van BMW Group in Miramas (Zuid-Frankrijk) en op de beroemde Nürburgring intensieve testritten plaats. Allemaal zijn ze even belangrijk. Pas als er duizenden testkilometers zijn afgelegd, kan het ontwikkelingsteam er zeker van zijn dat ze met de nieuwe BMW 8 Serie Cabrio een echte droomauto voor het luxesegment op de weg zetten.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen