Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Sneller en krachtiger dan ooit: de nieuwe MINI John Cooper Works GP.

De nieuwe MINI John Cooper Works GP – die in 2020 op de markt komt – is sneller en krachtiger dan ooit. De viercilinder turbomotor met meer dan 220 kW (300 pk) vermogen en de techniek uit de autosport zorgen voor een compleet nieuwe dimensie van prestaties en rijplezier.

 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~87,91 KB)
  
Photos(3x, ~63,11 MB)
Vehicle not on sale yet.

Als de afkorting GP in één adem met de merknaam MINI én de naam John Cooper Works wordt genoemd, dan raken autosport- en MINI-fans direct opgewonden. Volgend jaar verschijnt de nieuwe MINI John Cooper Works GP, een speciale uitvoering die de harten van de bijzonder sportief georiënteerde doelgroep zal veroveren.

De nieuwste uitvoering van de topatleet wordt aangedreven door een viercilinder turbomotor met meer dan 220 kW (300 pk) en MINI TwinPower Turbo techniek. Daarmee is dit veruit de snelste en krachtigste MINI die ooit tot de openbare weg is toegelaten. Liefhebbers moeten snel beslissen, want MINI produceert de nieuwe MINI John Cooper Works GP in een beperkte oplage van slechts 3.000 stuks.

Wie de kans krijgt plaats te nemen achter het stuur van deze exclusieve en extreem sportieve versie, mag zich verheugen op het puurste rijplezier en een compromisloos race-gevoel. Dat beloofde MINI al in september 2017, toen het tijdens de IAA in Frankfurt de MINI John Cooper Works GP Concept, met zijn krachtige en opwindende uiterlijk, voor het eerst liet zien. De indrukwekkende voor- en achterbumper, de opvallende dakspoiler en de veelvuldige toepassing van lichtgewichtmaterialen lieten geen ruimte voor twijfel over de sportieve ambities van dit studiemodel.

Inmiddels is de voorbereiding voor de serieproductie van de nieuwe MINI John Cooper Works GP in een cruciale fase aangekomen – namelijk het testen van de complete prototypen op het circuit. In lijn met de traditie en expertise van John Cooper Works wordt de wielophanging voor deze versie speciaal afgestemd op het grote vermogen van de nieuwe motor. In combinatie met de uitgekiende aerodynamische eigenschappen en het tot het uiterste beperkte gewicht zorgen de beste aandrijftechniek en wielophangingstechnologie voor superlatieven, zowel qua prestaties als wegligging.

Kennis en techniek uit de autosport is gebruikt om de prestaties van de vorige generatie te overtreffen. De rondetijd die de vorige MINI John Cooper Works GP liet noteren op de Nordschleife van de Nürburgring is 8 minuten en 23 seconden – sneller dan veel sportauto’s uit hogere segmenten. Sterker nog: MINI heeft een reputatie als het gaat om het verslaan van zogenaamd snellere tegenstanders. Formule 1-constructeur John Cooper ontwikkelde de klassieke MINI tot een uiterst snelle sportauto, die zijn grotere concurrenten versloeg op het circuit en in rally’s – waarvan drie overall-zeges in de Rally van Monte Carlo een indrukwekkend bewijs zijn.

De nieuwe MINI John Cooper Works GP is gebaseerd op de sportieve genen van MINI en is een superieure sportauto. Deze versie belichaamt dat doel in zijn meest extreme vorm. MINI produceerde zijn voorganger in een oplage van slechts 2.000 auto’s, net als de MINI Cooper S met John Cooper Works GP Kit in 2006. Beide versies zijn inmiddels gewilde verzamelaarsobjecten.

“De snelste MINI in de geschiedenis van het merk – die nu al zestig jaar teruggaat – illustreert onze passie voor autosport”, aldus Thomas Giuliani, Vice President Product and Launch Management. “We zijn ons zeer bewust van de emotie die de MINI John Cooper Works GP oproept. Niet alleen door de euforische reacties op de conceptauto, maar ook op basis van onze ervaring met de voorgangers. Die waren immers al uitverkocht voordat we ze officieel op de markt hadden geïntroduceerd.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen