Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Verdere ontwikkeling en versterking van dealernetwerk BMW Group Nederland

-

Corporate

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~142,21 KB)

Uit het oogpunt van haar strategie Number One NEXT, investeert BMW Group momenteel sterk in de ontwikkeling van autonoom rijden, connectiviteit, elektrisch rijden en (digitale) diensten. Tegelijkertijd evalueert BMW Group continu de strategie voor haar dealernetwerk en stelt deze waar nodig bij met een sterke focus op klantoriëntatie.

BMW Group Nederland heeft een uitgebreid dealernetwerk met vestigingen die onder vijftien dealergroepen vallen. BMW Group Nederland bezit momenteel twee eigen vestigingen:
BMW Amsterdam en BMW Den Haag, hoogwaardige BMW dealers op primaire locaties.

Onder voorbehoud van een mogelijk ACM-traject heeft BMW Group besloten BMW Den Haag te verkopen aan een van de reeds bestaande BMW dealergroepen in Nederland. Deze dealergroepen hebben de afgelopen jaren grote investeringen gedaan in hun vestigingen wat tot zeer tastbare resultaten heeft geleid op het gebied van klanttevredenheid, volume en winstgevendheid.

“Sterke dealers vormen het fundament van het BMW Group dealernetwerk”, aldus Algemeen Directeur BMW Group Nederland Stefanie Wurst. “Dankzij sterk ondernemerschap van onze dealergroepen kunnen we ernaar streven om de leidende rol in het premiumsegment te behouden. We hebben er het volste vertrouwen in dat de Haagse vestiging zich verder zal kunnen ontwikkelen onder de vleugels van een van onze bestaande dealergroepen.”

Het verkoopproces start per 1 mei 2019 en wordt aangestuurd vanuit BMW Group Nederland in samenwerking met BMW Group in München.

Succes van BMW Group Nederland.
BMW Group Nederland heeft in 2018 op alle fronten een recordjaar achter de rug. BMW, BMW i en MINI verkochten elk meer auto’s dan ooit tevoren. Het merk BMW registreerde maar liefst 20.672 auto’s, bijna tien procent meer dan in 2017. Een absoluut record voor BMW in Nederland en het merk behoudt hiermee de koppositie in het premiumsegment met grote afstand tot de concurrentie. Mede dankzij de verkoop van de grote MINI’s (de MINI Clubman en MINI Countryman) behaalde MINI net als vorig jaar een verkooprecord. Het aantal registraties steeg met ruim tien procent naar 6.810 auto’s. BMW i profiteerde van de toenemende vraag naar elektromobiliteit en zag met 1.681 auto’s de registraties bijna verdubbelen ten opzichte van 2017. BMW Motorrad was al vanaf oktober, voor het negende jaar op rij, overall marktleider en verkocht in totaal 2.081 motoren, drie procent meer dan vorig jaar.

“Het succes van het afgelopen jaar, onze winstgevende dealers en ons grote modelportfolio zorgen voor een vliegende start in 2019”, sluit Stefanie Wurst af. “De digitale transformatie in al haar facetten biedt daarbij ongekende mogelijkheden om de klant ook buiten de showroom te bereiken en voor ons te winnen. De succesvolle online preview van de nieuwe BMW 3 Serie is hier een mooi voorbeeld van en het geeft maar eens te meer aan. De toekomst is nu!”

Article Offline Attachments.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen