Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Toekomstbestendige structuren: BMW Group reorganiseert divisies Raad van Bestuur.

BMW, MINI en Rolls-Royce onderdeel van één enkele divisie, aangestuurd door Pieter Nota +++ Schwarzenbauer bevordert transformatie naar e-mobiliteit +++ BMW Motorrad onderdeel van ontwikkelingsdivisie +++ Krüger: ‘Duidelijk signaal voor toekomstbestendige structuren’.

Corporate
·
Corporate Finance, Feiten, Cijfers
·
Mensen
·
Managing Directors BMW Group
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

BMW Group reorganiseert zijn Raad van Bestuur om een ​​nieuwe, ‘slanke’ toekomstgerichte structuur te creëren. Vanaf 1 april 2019 zullen de automerken BMW, MINI en Rolls-Royce deel uitmaken van een nieuwe centrale Sales divisie. Deze wordt aangestuurd door Pieter Nota – lid van de Raad van Bestuur van BMW AG – tot nu toe verantwoordelijk voor Sales en het merk BMW en Aftersales BMW Group. Nota blijft ook verantwoordelijk voor aanvullende functies, waaronder merk- en productbeheer en aftersales. Ondertussen wordt BMW Motorrad onderdeel van de ontwikkelingsdivisie onder bestuurslid Klaus Fröhlich.

"We herstructureren onze divisies om zo de best mogelijke basis te leggen voor de toekomst. Het geeft een duidelijk signaal af dat onze organisatie ‘lean’ en efficiënt is door het hele bedrijf" zei Harald Krüger – voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG – die vrijdag 15 maart in München sprak.

Peter Schwarzenbauer – verantwoordelijk voor MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Customer Engagement en Digital Business Innovation BMW Group tot het einde van het eerste kwartaal van 2019 – blijft tot oktober lid van de Raad van Bestuur van BMW AG. Gedurende deze periode zal hij de strategische focus op elektromobiliteit bevorderen. De heer Schwarzenbauer zal de organisatie op eigen verzoek verlaten wanneer hij 60 wordt.

"In de afgelopen zes jaar heeft Peter Schwarzenbauer MINI en Rolls-Royce evenals BMW Motorrad naar nieuwe hoogten gebracht en belangrijke impulsen gegeven op het gebied van mobiliteitsdiensten, digitale diensten en klantbetrokkenheid. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken en we hebben er alle vertrouwen in dat zijn overtuiging en passie voor elektromobiliteit onze transformatie zal bevorderen en zal zorgen voor de succesvolle lancering van de MINI Electric", aldus Krüger.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen