Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwste generatie My BMW App nu beschikbaar voor Nederlandse BMW-rijders en fans.

Sinds de introductie van de BMW i Remote App in 2013, gevolgd door de BMW Connected App, biedt BMW klanten moeiteloze connectiviteit tussen hun smartphone en hun auto. De BMW Apps hebben in Nederland ruim 70.000 gebruikers. Sinds juli van dit jaar zijn inmiddels meer dan 10.000 gebruikers actief in de nieuwe My BMW App. De My BMW App heeft een nieuw, intuïtieve en vereenvoudigd design en nieuwe diensten die de elektrische BMW-rijder ondersteunen.

Technologie
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,66 KB)
  
Photos(16x, ~11,21 MB)

Sinds de introductie van de BMW i Remote App in 2013, gevolgd door de BMW Connected App, biedt BMW klanten moeiteloze connectiviteit tussen hun smartphone en hun auto. De BMW Apps hebben in Nederland ruim 70.000 gebruikers. Sinds juli van dit jaar zijn inmiddels meer dan 10.000 gebruikers actief in de nieuwe My BMW App. De My BMW App heeft een nieuw, intuïtieve en vereenvoudigd design en nieuwe diensten die de elektrische BMW-rijder ondersteunen. Dit wordt erkend door de Nederlandse gebruikers, die de app sinds de lancering met 4.5/5 sterren positief beoordelen in de Apple Appstore.

“Bij BMW spelen momenteel twee grote thema’s: elektrificatie en duurzaamheid. Connectiviteit maakt daar integraal onderdeel vanuit,” aldus Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland, “want daardoor kunnen bijvoorbeeld onze plug-in hybrides automatisch overschakelen op de elektrische modus in de eDrive Zones (zie ook dit persbericht). De My BMW App maakt het mogelijk om de BMW Points te beheren die je krijgt voor élke elektrische kilometer die je aflegt met je BMW plug-in hybride. Deze punten kun je vervolgens inwisselen, bijvoorbeeld voor laadtegoed bij BMW Charging.”

“Met de nieuwe app-generatie zetten we de volgende stap in de uitbreiding van de digitale gebruikservaring van de BMW-rijder. We voldoen daarmee aan de behoefte van klanten als het gaat om digitale diensten en functies”, vertelt Peter Henrich, Senior Vice President BMW Group Connected Company Customer. “Met de My BMW App en de MINI App integreren we onze auto’s naadloos in de digitale levensstijl van onze klanten. Beide apps bieden veel nuttige informatie voor zowel het dagelijkse gebruik van de auto als voor de persoonlijke interactie met ons als merk. We werken er voortdurend aan om dat verder uit te breiden.”

De highlights op een rij

  • De My BMW App is de nieuwe, universele interface tussen de auto en de berijder. De app toont informatie over de status van de auto en kan – afhankelijk van de uitrusting – op afstand functies bedienen. De BMW is bijvoorbeeld op afstand te vinden, te ver- of ontgrendelen en in het oog te houden via Remote 3D View.

  • Bestemmingen zijn eenvoudig te vinden via de geïntegreerde zoekfunctie en kunnen direct worden verzonden naar het navigatiesysteem van de BMW. Het is ook mogelijk om bestemmingen door te geven vanuit apps van derden. De kaart toont de actuele verkeerssituatie, tankstations, laadpunten en parkeermogelijkheden.

  • Via de My BMW App krijgen klanten informatie over beschikbare Remote Software Upgrades. Zij kunnen deze vervolgens eenvoudig thuis downloaden en naar hun BMW sturen en de update installeren. Met Remote Software Upgrades biedt BMW Group klanten met BMW Operating System 7 regelmatig nieuwe en verbeterde digitale functies. Ook weten klanten zo zeker dat hun voertuigsoftware altijd up-to-date is.

  • De BMW Digital Key, die een iPhone tot een autosleutel maakt, is via de My BMW App gemakkelijk in slechts een paar stappen in te stellen. Wanneer de BMW is uitgerust met de BMW Digital Key, dan is de BMW zonder fysieke sleutel te gebruiken. De toegang met BMW Digital Key is met maximaal vijf andere personen te delen. Het delen van de toegang kan naar wens ook met beperkte ‘rechten’, zoals een gelimiteerde topsnelheid – perfect voor beginnende bestuurders.

  • De app biedt extra functies voor geëlektrificeerde BMW modellen, zoals een verbeterd overzicht van de elektrische actieradius, de laadstatus en de laadhistorie. De Laad- en Klimaattimer optimaliseert het laadproces aan de hand van ingevoerde tijdvakken voor het opladen en de ingestelde vertrektijden. Voor nog meer comfort behoort ook klimatiseren tot de mogelijkheden. Daarmee is het interieur bijvoorbeeld voor vertrek op te warmen in de winter of te koelen in de zomer.

  • Met de introductie van BMW Points worden klanten beloond voor elektrisch rijden in een BMW plug-in hybride model. Klanten verzamelen punten en kunnen die inwisselen voor laadtegoed bij BMW Charging. De My BMW App maakt het mogelijk om de BMW Points te beheren. BMW Points is al beschikbaar in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

  • Personalisatie: na verbinding met een persoonlijk BMW ID kan de klant persoonlijke voorkeuren snel en automatisch instellen in ieder actueel BMW model. Dankzij de My BMW App is inloggen nu nog gemakkelijker – in plaats van handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren kunnen klanten nu eenvoudig een QR-code scannen om hun instellingen veilig over te zetten. De gebruiker kan ook een profielfoto instellen die automatisch naar de auto wordt verzonden.

  • De My BMW App biedt eenvoudig toegang tot het BMW ecosysteem. Via de app kunnen klanten de onderhoudsbehoeften van hun BMW in de gaten houden en direct contact opnemen met BMW Erkend Service Partners. Ook een onderhoudsbeurt is eenvoudig via de app in te plannen. Bij problemen onderweg biedt de My BMW App eenvoudig contact met BMW Pechhulp. Als de klant daarvoor toestemming geeft, ziet het servicepersoneel de locatie en de status van de BMW. Zo kunnen zij direct over-the-air hulp bieden. Ook biedt de app eenvoudig toegang tot de BMW ConnectedDrive Store en de BMW Online Shop.

De nieuwe generatie van de My BMW App is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Vanaf halverwege 2021 is de My BMW App beschikbaar in 23 talen en meer dan veertig landen, waaronder de VS, Canada, Brazilië, Mexico en diverse markten in zuidoost Azië.

Download de My BMW App.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen