Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group Nederland heeft de beste relatie met haar dealerorganisatie.

Met een 9,1 voor de zesde keer de beste beoordeling door dealers in BOVAG ‘Relatie Onderzoek Dealer Importeur’ (RODI).

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

BMW Group Nederland krijgt voor de zesde keer het hoogste cijfer van de BMW / MINI dealers in het BOVAG ‘Relatie Onderzoek Dealer Importeur’ (RODI). In het jaarlijkse onderzoek, dit is de 36ste editie, beoordelen honderden Nederlandse dealers hun eigen importeur middels 49 stellingen, twee vragen over standards en een rapportcijfer.

Net als in 2016 t/m 2020 is BMW Group Nederland, importeur van BMW en MINI, ook voor het jaar 2022 door de eigen dealers met het hoogste cijfer beoordeeld: een 9,1. Er zijn zelfs twee tienen uitgedeeld: voor ‘de staat van de auto’ en voor ‘de advisering van de buitendienst sales’. Deze cijfers zijn extra indrukwekkend in relatie tot het gemiddelde waarderingscijfer. Dat is in 2022, vergeleken met het RODI 2021, zelfs iets gedaald en komt uit op een 6,4 (vorig jaar 6,6), wat wordt gewijd aan de corona-problematiek en de daarmee verbonden leveringsproblemen die aanhielden in 2022. Het RODI rapport vermeldt verder dat de dealers over het algemeen de levertijd richting klant (en de ondersteuning daarvoor) vergeleken met vorig jaar het laagst waardeerden. Slechts drie merken waaronder BMW / MINI hebben dit punt redelijk tot goed op orde.

“Het fraaie waarderingscijfer is een bevestiging van de constructieve en, gezien ons leiderschap in het premium segment, effectieve relatie die we hebben met onze uitstekende dealerorganisatie”, reageert Anne Brons, CEO BMW Group Nederland. “Ik vind het mooi om te zien dat we in uitdagende tijden met veel veranderingen goed blijven samenwerken met een positieve mindset.”

De prijsuitreiking aan BMW Group Nederland en haar dealervereniging vond plaats op het hoofdkantoor in Rijswijk op 14 april. Klik hier voor het BOVAG persbericht inclusief de link naar het volledige RODI rapport.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen